Jonathan Waatevik og barna på løpetur i Fuertaventura.

Test av Mizuno Wave Neo Wind

En av våre spreke ambassadører, Jonathan Waatevik, tok med seg nyheten Wave Neo Wind på familie- og treningstur til Fuerteventura. Les om hans opplevelse av skoen, og hvem han mener den passer for. 

 

Artikkellen fortsetter under bildet.

Jonathan Waatevik bruker Wave Neo Wind både på intervaller, rolige økter og langturer.

Brukte ferieturen til skotesting

Wave Rider Neo har siden lansering vært min absolutte favorittsko og den skoen jeg har brukt mest. Både i trening og under konkurranser har den vært en fast følgesvenn. Derfor var jeg bekymret da Wave Rider Neo gikk ut av sortimentet og ikke lenger var å finne i butikk. Heldigvis var sorgen kortvarig, for uka etter lanserte Mizuno arvtageren Wave Neo Wind. En sko som etter sigende skulle ha tatt med seg det best fra forrige favoritt, og gjort den enda bedre. Jeg fikk skoen hjem i postkassen dagen før avreise til Fuerteventura, og fikk således lurt dem med i kofferten sammen med svømmebriller til barna, solkrem og flippflopper. Familiekos og treningsleir er en optimal kombinasjon, og endelig skulle jeg få satt Neo Wind på prøve. 100 kilometer og en flytur hjem senere; her er mine betraktninger rundt den kritthvite stjerna i Mizuno-familien. 

Mykere demping og mer respons

Min første opplevelse etter å tatt på meg Wave Neo Wind er at den har forbedret passform og er behagelig å ha på foten. Den sømløse overdelen og bootie-konstruksjonen gir, som lovet på forhånd, en følelse av å ha på seg sokker. Når jeg begynner å løpe er den tydelig mer dempet enn min tidligere favoritt, men uten å ta bort løpsfølelsen eller oppleves tung og seig. Responsen og spensten i skoen er virkelig on point, noe som gjør den morsom, aggressiv og lett å like. Til forskjell fra andre modeller pusher Wave Neo Wind deg fremover i løpsretninger og vil derfor bli undertegnedes valg på veien mot nye bestenoteringer. Jeg testet skoen på asfalt og grus – her egner den seg godt. Det samme vil nok gjelde på tredemølla når vinteren kommer.  

Hvem passer den for?

Jeg bruker denne skoen både på intervaller, rolige økter og langturer. Neo Wind vil passe de fleste løpere, men anbefalingen til nybegynneren er en hakket mer dempet og mindre aggressiv modell, eksempelvis Wave Rider. For min del blir det et par til, for skoen gjør seg svært godt til jeans til hverdags også. Dessuten liker jeg godt bærekraftsfokuset ved denne løpeskoen. Det å vite at det plantes to trær for hvert solgte par av Wave Neo Wind og Wave Neo Ultra er kult å være med på. Jeg sparer miljøet når jeg løper til jobb, og Mizuno gjør sin del gjennom bruk av bærekraftige materialer og prosesser. Fint utvikling, det!

 

Hilsen J