Hvorfor løping?

Løping er en av de beste måtene å holde seg i form på. Det er en aktivitet som kan gjøres hvor som helst, når som helst, og det krever minimalt med utstyr. Løping handler også om mer enn bare god form – det er fysisk og psykisk helse i hvert steg. Ikke minst om det løpes regelmessig.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Løping er den beste måten å holde seg i form på. Foto: Håkon Helland.

 

En av de største fordelene med løping er at det kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer. Løping styrker hjertet og forbedrer blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Det kan også bidra til å senke blodtrykket og redusere kolesterolnivået.

 

Løping bidrar til å forbedre lungene dine. Når du løper, øker du oksygenopptaket ditt, noe som kan bidra til å forbedre lungenes funksjon. Dette kan være spesielt gunstig for personer som lider av astma eller andre luftveisproblemer.

 

En annen fordel med løping er at det kan bidra til å redusere stressnivået. Når du løper, frigjør kroppen din endorfiner, som er kjent for å redusere stress og forbedre humøret. Dette kan være spesielt gunstig for personer som lider av angst eller depresjon. Effekten av å være utendørs i seg selv, skal vi heller ikke kimse av.

 

Løping kan i tillegg bidra til å forbedre beinhelsen din. Regelmessig løping bidrar til å styrke beinene dine, noe som kan bidra til å redusere risikoen for beinskjørhet og andre beinrelaterte problemer.

 

Når du løper, kan du også forbedre kroppssammensetningen din. Løping kan bidra til å brenne kalorier og redusere fettprosenten din. Dette kan bidra til å forbedre kroppens evne til å regulere blodsukkernivået, noe som kan bidra til å redusere risikoen for diabetes.

 

Kort oppsummert så vil regelmessige løpeturer bidra til blant annet:

 

•    Redusere risikoen for hjertesykdommer.
•    Øke oksygenopptaket.
•    Redusere stressnivået.
•    Bedre humør med frigjøring av endorfiner.
•    Forbedre beinhelsen og redusere risikoen for beinrelaterte problemer.
•    Redusere fettprosenten – redusert risiko for livsstilssykdommer.

 

 

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for flere relevante artikler. 

 

Se vår mest solgte løpesko for førsteklasses løpsopplevelse

 

Wave Rider 26 Bestselger herre
Wave Rider 26 ROXY W Mizuno x Roxy
10+ på fjernlager
2 100,-
Wave Rider 26 W Bestselger dame
10+ på fjernlager
2 000,-
Wave Rider 26 W Bestselger dame