Hvordan velge treningstøy?

Riktig treningstøy kan være avgjørende for opplevelsen av enhver treningsøkt. Vi har derfor laget en guide som hjelper deg å velge riktig. Før du bruker guiden er det viktig at du avdekker egne behov; eksempelvis er noen løpejakker vanntette – andre ikke. På samme vis som noen er solskinnsløpere og andre trives best i regnet. 

 

Med tilpasset bekledning øker komforten, du får flere mestringsopplevelser og presterer bedre.

 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

 

Treninstøyet kan være avgjørende for om treningsøkten blir en god eller dårlig opplevelse. 

Mosjon

Passform:
Det er viktig at klærne sitter godt på kroppen og ikke er for trange eller for løse. Klær som er for trange kan hemme bevegelsesfriheten og føre til ubehag, mens klær som er for løse kan henge og skape friksjon. Velg klær som passer til din kroppstype og aktivitetsnivå.

 

Materiale:
Velg klær laget av materialer som er pustende og fukttransporterende. Dette vil hjelpe deg å holde deg tørr og behagelig under treningen. Materialer som bomull kan bli tunge og ubehagelige når de blir våte av svette.

 

Aktivitetstype:
Hva slags aktivitet skal du drive med? Skal du løpe, gå på tur, trene styrke eller yoga? Velg klær som passer til aktiviteten du skal gjøre. For eksempel vil du trenge klær med god støtte og pusteevne når du trener styrke, mens du vil ha klær som er fleksible og pustende når du driver med yoga.

 

Værforhold:
Husk å velge klær som passer til værforholdene der du skal trene. Om det er kaldt ute, bør du ha på deg klær som holder deg varm, mens klær som er laget av lettere materialer vil være bedre i varmere vær.

 

Komfort:
Det er viktig at du føler deg komfortabel i det du har på deg. Velg klær som du trives i og som du kan bevege deg fritt i. Dette vil øke sjansen for at du faktisk gjennomfører treningen

 

Lag på lag:
Treningstøy kan tilpasses sesong og aktivitet ved å legge til eller fjerne lag. Under kalde forhold, kan du legge til en langermet t-skjorte eller en treningjakke over trenings t-skjorten. Om sommeren kan en enkel tanktopp være tilstrekkelig.

 

Valg av farger:
Farger kan spille en viktig rolle i å velge treningstøy. Mørke farger kan hjelpe til med å skjule svette, mens lyse farger kan være mer synlige og kan øke synligheten din om du trener utendørs i dårlige lysforhold.

 

Kvalitet:
Kjøp kvalitets treningstøy som vil vare lenge. Det kan koste litt mer, men det er verdt det i det lange løp, siden du ikke trenger å bytte ut treningsklærne ofte. Ved å kjøpe et treningsplagg fra Mizuno kan du være trygg på at du får den kvaliteten som kreves. 
 

Løping

Når du velger tøy til løping, er det viktig å ta hensyn til alle disse faktorene for å sikre at du har en behagelig og effektiv løpetur. Velg klær som passer din stil og preferanser, men ikke glem å fokusere på funksjonaliteten og kvaliteten til klærne.

 

Velg tøy som passer:
Når du løper, vil du ikke at klærne skal henge og slenge, eller være for stramme og begrense bevegelsene dine. Velg tøy som passer deg godt og gir deg god bevegelsesfrihet. Prøv å unngå klær som er for tettsittende, da dette kan føre til overoppheting og ubehag.

 

Se etter pustende materiale:
Når du løper, vil kroppen din generere varme og svette. Velg tøy laget av pustende materialer som kan hjelpe med å regulere kroppstemperaturen din og fjerne svette fra kroppen din. Materialer som polyester og nylon er vanligvis gode valg.

 

Sørg for god ventilasjon:
Velg tøy med ventilasjon i områder som armhulene, nakken og ryggen. Dette vil bidra til å øke luftstrømmen og redusere sjansen for overoppheting og ubehag.

 

Vurder værforholdene:
Når du velger tøy, bør du ta hensyn til værforholdene du vil løpe i. Hvis det er kaldt, kan du vurdere å bruke et lag med isolerende materiale for å holde deg varm. Hvis det er varmt, bør du velge lettere tøy som puster og gir god ventilasjon.

 

Vurder synlighet:
Hvis du løper om natten eller i dårlig lys, bør du velge tøy som er lett synlig for å øke sikkerheten din. Velg klær med reflekterende materialer eller lysende farger.

 

Sørg for god støtte:
Velg tøy som gir god støtte til kroppen din når du løper. For eksempel kan du velge tights som gir støtte til musklene i beina, eller en sports-BH som gir støtte til brystene dine.

 

Komfort er viktig:
Til slutt er det viktig å velge tøy som føles komfortabelt å ha på seg. Løping kan være en anstrengende aktivitet, så velg tøy som ikke irriterer huden din eller gir deg gnagsår.
 

Håndball

Når du skal velge riktig tøy til håndballtrening, er det viktig å tenke på både funksjonalitet og komfort. Her er noen viktige faktorer å vurdere når du skal velge tøy til håndballtreningen. Husk at tøy av god kvalitet vil være mer slitesterkt og vare lenger. Velger du kvalitetsklær fra Mizuno kan du være trygg på at du har treningstøy som vil vare over tid. 

 

Fleksibilitet og bevegelsesfrihet:
Håndball er en idrett som krever mye bevegelse og rask respons. Derfor er det viktig å velge tøy som gir god bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Tøy laget av stretch-materiale er et godt alternativ, og det kan være lurt å unngå tøy som er for stramt eller stivt.

 

God ventilasjon og fukttransport:
Under håndballtrening vil du svette mye, og det er viktig å velge tøy som gir god ventilasjon og fukttransport. Materialer som pustende mesh eller tekniske stoffer vil hjelpe deg med å holde deg tørr og avkjølt under treningsøkten.

 

Beskyttelse:
Håndball er en fysisk krevende idrett. God beskyttelse av knær kan være avgjørende for å forhindre skade. Se vårt utvalg av knebeskyttere her. 

 

Valg av sko:
I tillegg til å velge riktig klær, er det også viktig å velge riktige sko til trening og kamp. Velg sko som gir god støtte til føttene og som passer godt til underlaget du skal spille på. Det kan også være lurt å velge sko som er spesielt utformet for håndball, med støtabsorberende såler og godt grep. Se alle våre håndballsko her. 

 

Komfort:
Til slutt er det viktig å velge tøy som føles komfortabelt å ha på seg. Unngå tøy som er for stramt eller ubehagelig, og velg heller tøy som gir god passform og som ikke irriterer huden din.
 

Fotball

Når du skal velge riktig tøy til fotball, er det viktig å tenke på både funksjonalitet og komfort. Her er noen tips du burde vurdere når du skal velge tøy til fotballtreningen. 

 

Bevegelsesfrihet:
Fotball er en idrett som krever mye bevegelse, løping og kroppsbevegelser. Derfor er det viktig å velge tøy som gir god bevegelsesfrihet. Tøy som er laget av stretch-materiale er et godt alternativ, og det kan være lurt å unngå tøy som er for stramt eller stivt.

 

God ventilasjon og fukttransport:
Under fotballtrening vil du svette mye, og det er viktig å velge tøy som gir god ventilasjon og fukttransport. Materialer som pustende mesh eller tekniske stoffer vil hjelpe deg med å holde deg tørr og avkjølt under treningsøkten.

 

Valg av sko:
I tillegg til å velge riktig klær, er det også viktig å velge riktige sko til fotballtrening og kamp. Her kan du se alle Mizuno fotballsko. 

 

Tilpasset værforhold:
Fotball trening kan foregå i ulike værforhold. Det kan derfor være lurt å velge tøy som passer til været. I varmt vær kan det være lurt å velge lette og pustende materialer, mens i kaldt vær kan det være lurt å velge tøy som holder deg varm og tørr. 

 

Komfort:
Til slutt er det viktig å velge tøy som føles komfortabelt å ha på seg. Unngå tøy som er for stramt eller ubehagelig, og velg heller tøy som gir god passform og som ikke irriterer huden din.

Styrketrening

Bevegelsesfrihet:
Styrketrening krever ofte bevegelse i forskjellige vinkler og retninger. Velg derfor tøy som gir god bevegelsesfrihet og ikke begrenser bevegelsene dine. Stretch-materiale eller tøy med god elastisitet kan være gode alternativer.

 

Komfort:
Du vil sannsynligvis tilbringe mye tid i tøyet ditt når du trener styrke, så det er viktig å velge tøy som føles behagelig å ha på seg. Unngå tøy som er for stramt eller for løst, og velg heller tøy som gir god passform og støtte til kroppen din.

 

Pusteevne og fukttransport:
Under styrketrening vil du sannsynligvis svette mye, så velg tøy som gir god pusteevne og fukttransport. Dette vil bidra til å holde deg tørr og avkjølt under treningsøkten. Materialer som pustende mesh eller tekniske stoffer er gode alternativer.

 

Holdbarhet:
Styrketrening kan være tøft på tøyet ditt, så velg tøy som er slitesterkt og som vil vare over tid. Tøy av høy kvalitet vil være mer slitesterkt og vil vare lenger, så det kan være verdt å investere i tøy av god kvalitet.

 

Valg av sko:
I tillegg til tøyet ditt, er det også viktig å velge riktige sko når du trener styrke. Velg sko med god stabilitet og støtte for å beskytte føttene dine når du løfter tungt. 

 

Temperatur og værforhold:
Hvis du trener styrke innendørs, vil temperatur og værforhold ikke være så viktig. Men hvis du trener utendørs, bør du velge tøy som passer til været. I kaldt vær kan det være lurt å velge tøy som holder deg varm, mens i varmt vær kan det være lurt å velge tøy som holder deg kjølig og tørr.
 

Volleyball

Pustende materiale:
Volleyball er en aktiv idrett som kan få deg til å svette mye, så det er viktig å velge klær laget av pustende materiale. Dette vil bidra til å regulere kroppstemperaturen din og unngå overoppheting.

 

Bevegelighet:
Volleyball innebærer mye hopping, løping og vendinger, så det er viktig at klærne gir deg god bevegelighet og ikke begrenser bevegelsene dine. Velg klær som er laget av stretchy materialer som føles behagelige og ikke strammer rundt musklene.

 

Passform:
Velg klær som passer godt til kroppen din. Klær som er for løse eller for stramme kan hindre bevegelsen din og gjøre det vanskelig å spille. Det er viktig å finne riktig størrelse for å sikre god passform.

 

Støtte:
Volleyball innebærer mye hopping og landinger, så det er viktig å velge klær som gir god støtte til kroppen din. Dette kan inkludere støttende sports-BHsokker som gir god støtte til føttene eller knebeskyttere for å unngå skader. 

 

Farge:
Mens farge ikke er like viktig som de andre faktorene, kan det være lurt å velge klær i lyse farger eller med reflekterende elementer. Dette vil gjøre deg mer synlig på banen og bidra til å unngå kollisjoner med andre spillere.