Slik vasker du sneakers

Sneakers er mer populært enn noen gang, og for mange så er det mer enn bare en moteartikkel. Som med alle typer sko vil sneakers med tiden bli skitne og flekkete, og det kan være vanskelig å vite hvordan man skal vaske dem riktig uten å skade materialet. Her er en enkel guide for hvordan du kan vaske sneakers på riktig måte. 

 

Jevnlig vedlikehold holder skoene freshe og fine og de holder lengre. 

Trinn 1: Fjern overflødig skitt og søle

Først og fremst, bruk en myk børste eller en tørr klut for å fjerne overflødig skitt og søle fra sneakersene. Dette er viktig for å forhindre at skitten tetter seg fast i porene i skoen.

Trinn 2: Forbered vaskemiddelet

Bland en liten mengde mildt vaskemiddel i en bøtte med varmt vann. Vær forsiktig med å bruke for mye vaskemiddel, da dette kan skade sneakersene dine.

Trinn 3: Start vaskingen

Dypp en myk børste eller en tørr klut i vannet med vaskemiddelet og begynn å vaske sneakersene forsiktig. Fokuser på områder med skitt eller flekker, og vær forsiktig med å ikke skade materialet på skoen.

Trinn 4: Skyll sneakersene

Etter at du har vasket sneakersene grundig, skyll dem grundig med rent vann. Dette vil fjerne eventuelle gjenværende vaskemiddelrester og sikre at skoen ikke mister sin form eller farge.

Trinn 5: La skoene tørke

Til slutt, la sneakersene tørke naturlig. Unngå å bruke en tørketrommel eller å utsette dem for direkte sollys eller varme, da dette kan skade skoen.

 

Følg disse enkle trinnene, og dine sneakers vil se og føles som nye igjen! Husk å ikke vaske sneakersene for ofte, da overdreven vasking kan skade materialet og redusere levetiden til skoen.