Hvordan velge riktig håndballsko

Å velge riktig håndballsko kan for mange virke komplisert og vanskelig - nesten skummelt. Sammen med vår ambassadør og håndballproff, Kari Brattset, ønsker vi å hjelpe deg til å finne akkurat den håndballskoen som gjør at du presterer ditt aller beste på håndballtrening og håndballkamp.

Håndballsko som viktigste verktøy

Som håndballspiller er sko det viktigste utstyret jeg har. Derfor bruker jeg mye tid på å finne sko som sitter godt, er komfortable og møter de kravene både idretten og jeg stiller til arbeidsverktøyet. Håndball er en eksplosiv idrett, med sprinter, raske retningsforandringer og vendinger. Sko som gir godt feste til gulvet er et must! Samtidig blir den totale distansen vi løper under trening og kamp lang, og sko som gir god demping vil kunne være med å motvirke belastningsskader.

Stabilitet er også viktig! Håndball er en skadeutsatt idrett med høy belastning for ankler å knær – at skoene hjelper til med å stabilisere kan utgjøre stor forskjell. Det mest avgjørende er likevel å finne en sko som sitter godt på foten. Her må man prøve seg frem, knyte de godt på seg og kjenne etter om skoen har riktig passform. Du skal ikke skli inne i skoen under retningsforandringer, sprinter og oppbremsinger. Samtidig må den heller ikke være for liten eller klemme noen steder som kan være ubehagelig. 

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Flere par med håndballsko

Personlig har jeg alltid hatt en favoritt i modellen Wave Lightning. Denne sitter veldig godt på foten min og er lett og rask å løpe med. Grunnet mange timer i hallen liker jeg å ha flere modeller å bytte på for å få variasjon. Det er godt for både føtter og kroppen. Nå bruker jeg Momentum på 1-2 treninger i uken. Denne er litt lavere i sålen, mer støtte til anklene og noe mer stabil. Selv om denne er mer stabil og har litt mer kontakt med underlaget foretrekker jeg Lightning i kamp. Det er den letteste og raskere skoen jeg hatt på føttene!

Kontinuerlig utvikling 

Aleksander Poulsen er salgssjef i Mizuno Norge, og mangeårig håndballspiller. Han vet hvor viktig det er med gode håndballsko, både fra egen karriere og tilbakemeldinger fra tusenvis av topp- og breddespillere som spiller på Mizuno sine håndballsko. Aleksander brenner for håndball som idrett, og for å hele tiden utvikle Mizuno sine håndballsko til det bedre.

Håndballsko tilpasset ulike spillere 

På håndballbanen finner du store variasjoner av spillere i ulike vektklasser, med ulike roller og krav. Det krever tilpasset demping og stabilitet fra våre håndballsko. Mens vinger er lette og raske, med kontringer som spesialitet. Er ofte strekspillere større og tyngre, med raske og kraftige vendinger som arbeidsoppgave. Vi har sko som dekker alle behov, og er eksperter på å utvikle sko til alle typer spillere. For å klare det er vi helt avhengig av å lytte til de som faktisk bruker skoene våre hver eneste dag på trening og kamp. Alt kan alltid bli litt bedre. Derfor har vi lyttet, notert, utviklet, testet og optimalisert i en årrekke. Sammen med verdens beste håndballspillere har vi over tid kommet frem til ulike håndballsko som har blitt et av spillernes viktigste verktøy for å prestere optimalt på håndballbanen. 

Se våre håndballsko her >