Teknologier tekstil

Våre tekstiler innehar unike teknologier for at du skal få maksimalt ut av din treningsøkt. Under ser du noen av våre velfungerende teknologier. 

 

Mizuno sin SolarCut-teknologi reflekterer solstrålene bort fra plagget og reduserer med dette UV-stråling. Siden solstrålende ledes bort fra plagget vil denne teknologien også ha en kjølende effekt på solfylte sommerdager. 

 

 

Mizuno sin Drylite-teknologi sørger for å trekke vekk overflødig fuktighet fra kroppen, og holder deg komfortabel og tørr under trening. Drylite finner du i de fleste tekniske løpe-trøyene og i de typiske førstelags-plaggene som skal rett på huden. Drylite bidrar til at t-skjorten puster og transporterer svette på en eksepsjonell måte. Teknologien består av stoffet (polyester) sammen med veving (maskene i stoffet) og design (hvordan stoffet er sydd sammen). Til sammen utgjør disse komponentene Drylite-teknologien.

 

 

Mizuno sin Bodymapping-teknologi sørger for økt sirkulasjon av luft inni plagget, dette gir en avkjølende effekt og holder kroppen tørr og komfortabel under trening. Direkte oversatt vil dette si at plagget er konstruert som et kart på kroppen. Plagget er designet til å ta hensyn til hvilke deler på kroppen vi produserer mest varme og fuktighet, og på disse stedene er sømmer og stoff satt sammen på en spesiell måte som hindrer at man skal bli for varm, og svett under treningsøkten.

 

 

Bio-gear teknologien er basert på grundig forskning av fysiologien til kroppen vår under trening, og biomekanikk. Teknologien sørger for kompresjon i plaggene som igjen gir økt blodgjennomstrømming i muskulaturen. I tillegg tar den hensyn til bevegelsesmønsteret kroppen har under visse aktiviteter som plaggene er beregnet for. Løpetights har for eksempel større grad av kompresjon på de muskelgruppene som jobber hardest under løpe-aktivitet, i tillegg er plagget konstruert for å støtte opp ledd og gi økt balanse til kroppen under treningen. Teknologien sørger før økt prestasjonsevne på bakgrunn av at muskeltrettheten reduseres under aktivitet, og i tillegg kan kompresjonstøyet brukes i forbindelse med restitusjon, og vil hjelpe kroppen med å kvitte seg med slagstoffer gjennom økt blodgjennomstrømming. På denne måten kortes restitusjonstiden ned, og kroppen er klar for mer trening på et tidligere tidspunkt enn om man ikke hadde brukt kompresjonsteknologi. Effekten av kompresjonstøy er ikke så lett for den enkelte utøver å måle, men det er ingen tvil om at plagget gir komfort og støtter opp kroppen under aktivitet. Dette kan gi en spenstig følelse under trening og medvirke til motivasjon og treningslyst.

 

 

ImpermaLite-teknologien gir en kombinert beskyttelse fra vann og vind, og kombinerer dette med høy grad av pusteegenskaper i plagget. Impermalite-teknologien finner du som oftest i ytterplagg som løpejakke, vest eller genser. Vannsøylen på Impermalite-teknologien og vindtettheten er målt og kan dokumenteres til over 10.000. Dette vil si at det tar lang tid før vann og vind klarer å trenge gjennom plagget. På enkelte plagg har Mizuno Impermalite en vannsøyle på over 20.000, dette regnes som vanntett. Eksempel: Waterproof 20k Jacket som du finner i kolleksjonen hos Mizuno fra AW16. Alle plagg som produseres med Impermalite-teknologien har i tillegg høy grad av bevegelsesfrihet og komfort, dette er mer sjeldent å klare å kombinere med vann- og vindtetthet, og gjør at plaggene våre egner seg meget godt til løping og et høyt aktivitetsnivå. Plagget vil ikke sette begrensninger eller hemme bevegelser selv om det er vann- og vindavstøtende.

 

 

Nightlite-teknologien betyr i praksis refleks. Alle plagg som er merket med Nightlite har refleksdetaljer på seg og er beregnet for bruk i mørke, og vil gi synlighet. Materialet som brukes er reflektivt, og gir forskjellig grad av reflektivitet. Lumen er måleenheten på hvor lang avstand refleksen er synlig, 1 lumen = 30 cm). Industristandard i sportsbransjen er 200 Lumens reflektivitet på detaljene på plaggene. Dette vil si det samme som synlighet på minst 60 meters avstand. Detaljene sitter ofte i glidelåser, logo, og designdetaljer på plaggene. Når det snakkes om 360 graders reflektivitet vil det si at man er synlig hele veien rundt, både sett forfra, bakfra og fra siden. I våre Premium-produkter på AW17-kolleksjonen vil vi introdusere Nightlite-teknologien med synlighet på 120 meters avstand (400 Lumen). Som sammenligning så er dette samme avstanden som er standard på refleksvester og plagg som brukes av veiarbeidere, og det sier seg selv at god reflektivitet er viktig når man arbeider langs veien i mørket. Reflektivitet er viktig for oss fordi det gir trygghet for alle løpere som løper i våre produkter!

 

 

Mizuno sin FreshPlus-teknologien gir plaggene en anti-bakteriell funksjon i tillegg til at den motvirker vond lukt fra å sette seg i plagget. Freshplus-teknologien sitter vevd inn i stoffet og sørger for at du har et treningsplagg som holder seg luktfritt over tid. Obs: Dette forutsetter at man vasker klærne riktig, og etter vaskeanvisningen som er markert i plagget.

 

 

DynamotionFit-teknologien til Mizuno er basert på anatomisk forskning som har avdekket hvordan bevegelsesmønsteret til kroppen utfolder seg under forskjellige typer aktivitet. Teknologien sørger for at plagget er designet på en måte som gir deg full bevegelsesfrihet under aktivitet og at plagget sitter godt på kroppen samtidig. Eksempel: En løpejakke skal gi rom for armbruk og ikke være til hinder for den naturlige bevegelsen kroppen gjør under en løpeøkt, samtidig som plagget ikke skal bevege seg for mye og skape gnisninger. Derfor skal ikke materialene på løpeplagg være for stive, samtidig som designet skal sørge for den riktige passformen.

 

 

Cooltouch-teknologien sørger for at plaggene transportere fuktighet og varme vekk fra kroppen, og har en egenskap som gjør at plagget tørker fort etter bruk. I tillegg gjør denne teknologien at plaggene er myke og komforten øker. Denne teknologien er mest i bruk på vår/sommer-kolleksjonen da dette er en funksjon som er mest ettertraktet når man trener i varme omgivelser. En del produkter som er ment for studiotrening vil også inneholde denne teknologien.

 

 

Blindstitch-teknologien består av sømmene og stingene som settes i plaggene våre. Med Blindstitch sørger Mizuno for at sømmene blir flate, stingene utformes slik at det ikke skaper gnisninger mellom hud og plagg på de stedene der stoffet og materialene i plaggene er sydd sammen. Em teknologi som skaper komfort for forbrukeren, dette gjør at trening og aktivitet blir mer lystbetont og motiverende. Smerte under trening skal komme fra musklene, ikke fra huden.

 

 

Denne teknologien er en gjenganger og ble tatt i bruk av Mizuno for flere år tilbake, og den er høyaktuell fremdeles. Dette fordi den er unik! Breath Thermo er et materiale som sitter vevd inn i materialene på stoffet i alle plagg som omtales med navnet Breath Thermo, eller forkortelsen BT. Dette materialet består av et thermogarn som avgir varme når det kommer i kontakt med fuktighet. Av råmaterialet brukes ca 6% i våre plagg, og dette materialet lever så lenge du har plagget, det kan ikke vaskes vekk eller miste funksjonen. Hovedfunksjonen er at når man trener og produserer fuktighet så vil BT-materialet produsere ekstra varme som føres tilbake til kroppen. Plagg med Breath Thermo er beregnet til aktiviteter og trening på høst/vinter og på dager der man trenger litt ekstra varme. I motsetning til ull så transporterer stoffet BT fuktighet på en god måte, dvs at man i tillegg til å få generert varme også tørker fort igjen etter aktivitet. I enkelte undertøysplagg kombinerer vi denne unike teknologien med ull, hvilket gir et ekstraordinært førstelagsplagg for alle som liker å trene og være i aktivitet på kalde dager.

 

 

Warmalite-teknologien er en teknologi som resirkulerer kroppens egen varme, den kapsler varmen inn i et isolerende lag i plagget og gir varme tilbake til kroppen. Til forskjell fra Breath Thermo-teknologien reagerer ikke denne på fuktighet, men på varmen fra kroppen. Det kan sammenlignes med funksjonen i en sovepose, der kroppen selv varmer opp luften i posen, og så blir kroppen holdt varm av denne luften som innkapsles av posen. Det er med andre ord luften rundt kroppen som sørger for at vi bevarer varmen, og det er den varme luften fra kroppen som sørger for det isolerende laget i et produkt med denne teknologien. Warmalite er det i tillegg meget god stretch i, og det gir stor grad av komfort og bevegelsesfrihet.