Møt Marius Elvedal

Marius Elvedal kan forveksles med en vanlig, gjennomsnittlig Nordmann. Han er 30 år, utdannet siviløkonom og jobber som kundeansvarlig i et regnskapsbyrå. Han bor i Drammen, liker melkesjokolade og trenger en kaffekopp for å våkne på morgenkvisten. Men der slutter også likhetene med allmenheten. I helga kan han bli verdensmester i langdistanse triatlon – verdens hardeste idrett!

Kailua-Kona, Hawaii. Palmer, storslagne solnedganger og steikende varme. I helga er mer enn 2400 atleter samlet for å kjempe om verdensmestertitler etter å ha tilbakelagt 3800 meter i havet, 180 kilometer på sykkelsetet og 42 200 meter i løpeskoene. Marius Elvedal er på sin livs ferie.

Drammen, Norge. Det er ikke vanskelig å forstå at Marius drikker kaffe. Vekkerklokka ringer grytidlig. Før regnskapsjobben starter har han en annen fulltidsjobb å ta fatt på. Tusenvis av meter skal tilbakelegges i bassenget. Terping av teknikk, strømlinjeformet kropp, få tak på vannet og bygge utholdenhet. Han lukter alltid litt klor, Marius. På ettermiddag- og kveldstid står sykkel og/eller løp på programmet. I helgene gjennomføres de virkelig lange øktene.

Marius forteller at han er en rastløs type. At det alltid må skje noe. Og nettopp det er ganske tydelig. En normal treningsuke består av tre harde økter på sykkel/løp, samt noen i bassenget – resten foregår i lavere intensitetssoner. Alt henger sammen med målet, han skal tross alt svømme, sykle og løpe i nærmere 10 timer. Med så store treningsmengder er Marius opptatt av å trene mest mulig sammen med andre. Både for det sosiale og få god matching.

Hvorfor triatlon?
Etter en barndom på friidrettsarenaen og senere sykling, ble jeg utfordret av en kollega. Plutselig ble jeg bitt av basillen! Deretter har det ballet på seg. Nå trives jeg svært godt med den varierte treningen og triatlonmiljøet i Norge og verden forøvrig. Når jeg er så glad i å trene er jeg fornøyd med å ha funnet et idrettsgren hvor det knapt er grenser for treningsmengde, så lenge man klarer å styre intensiteten!

Han kvalifiserte seg til verdensmesterskapet i April under en Ironman i Sør Afrika. I mellomtiden deltok han på Norseman, hvor han tok en femte plass. Siden det har alt dreid seg om Hawaii-eventyret. 

Fjoråret ligger ferskt i minnet. En solid overtreningssmell har gitt nyttig erfaring og kunnskap. Det gjelder å være smart! Jeg har bygget meg opp gradvis siden sommeren 2018, trent jevnt og godt. Et overtråkk har det vært, men ellers har alt gått på skinner.

Hvordan har opptreningen vært til verdensmesterskapet?
Det viktigste er å ha kontinuitet i treningen, og unngå skader. Jeg samarbeider tett med kiropraktor og forsøker å balansere treningen for mest mulig effekt uten å bikke over på feil side. I oppkjøringen har hovedfokus ligget på løping, men med mange lange sykkelturer rundt 6-7 timer for å tåle distansen. De siste 3 ukene før avreise til Hawaii har all trening blitt utført inne, i håp om å akklimatisere meg og tåle de varme forholdene.

Du virker som en målretta type, Marius. Hvilke mål har du for lørdagens konkurranse?

Svaret kommer momentant. Jeg vil bli topp 3 i min klasse (30-34 år). På en god dag skal jeg være med å kjempe der oppe! Det står og faller på løpingen. Dersom jeg disponerer kreftene riktig, ikke går ut for hardt og holder meg slavisk til planen er det ingen umulighet. Konkurrentene får jeg ikke gjort noe med, jeg skal bare sørge for å gjøre min jobb best mulig.

Den største utfordringen er varmen, og være tålmodig nok. Jeg blir gira bare av å snakke om det. Lørdagen kan knapt komme fort nok!

Hvilke sko bruker du?

Modellene jeg bruker hyppigst er Rider og Shadow. Sistnevnte til hardøkter og konkurranser opp til halvdistanse, tilsvarende halvmaraton. På fulldistanse som nå (maraton) bruker jeg Rider.
Synes den gir god komfort og støtte når man blir sliten, også har den bra snert i frasparket selv om det er en mengdetreningssko. Løper også mye i marka, da er Hayate favoritten. Sky brukes på rolige turer når belastingen må minskes.

Og 2019. Har du allerede begynt å drømme?

Tro meg, det surrer og går i topplokket. Jeg vil kvalifisere meg igjen, gjøre det enda bedre her på Hawaii! Og så skal jeg ta steget opp på pallen i Norseman.


Lykke til Marius! Vi heier hele veien fra Norge.
Hilsen stolt sponsor

 


Mizuno anbefaler disse nyhetene

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.